opc_loader

Penseel - de belangrijkste tool van een nagelstylist

Een goed penseel is super belangrijk als je mooie nagels wil maken. Het maakt je werk als nagelstylist makkelijker, maar je kan ook gedetailleerder en sneller werken als je het juiste penseel gebruikt.

Acrylpenselen
Acrylpenselen zijn altijd gemaakt van 'echt haar'. Vaak zijn dit Kolinsky haren. Deze haren staan erom bekend dat ze snel en gemakkelijk vloeistof opnemen, maar ook dat ze stug zijn en lang hun eigen vorm behouden. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het verwerken van acryl. Hoeveel liquid er wordt opgenomen, is afhankelijk van de buik van het penseel. Hoe dikker en groter de buik, hoe meer vloeistof opgenomen kan worden. Naast de buik is ook de vorm en lengte van belang. Gebruik een ovaal acrylpenseel als je gedetailleerd wil werken en wat meer controle wil hebben over het duwen van je acryl. Gebruik een rond acrylpenseel als je zorgeloos met je acrylpenseel wil werken en niet wil kijken hoe je je penseel afstrijkt of opbergt. Gebruik een korter of kleiner penseel wanneer je designwerk gaat doen.

Gelpenselen
Gelpenselen zijn meestal gemaakt van synthetisch materiaal. Dit neemt helemaal geen vloeistof of en daardoor kan je er gemakkelijk gel mee verplaatsen en bewerken. Synthetische penseel moet je alleen met een droge nailwipe schoonmaken om ze goed te houden, geen vloeistoffen. Daarom zijn er ook gelpenselen van Kolinsky haar. Je hebt hiermee iets meer contact met de gel, maar je kan hem wel goed schoonmaken met alcohol. Kolinsky gelpenselen zijn ideaal als je kleurlagen aan wil brengen of gels met intens pigment.

AcryGel penselen
Acrygelpenselen zijn vaak gemaakt van synthetisch materiaal. Ook hebben ze een speciale spatel waarmee je de AcryGel van de tube kan 'afsnijden' en op de nagel kan aanbrengen.

Nailart penselen
Er zijn vele soorten Nailart en dus ook vele soorten Nailart penselen. Zo is er het Comb penseel voor de populaire Ombre Nagels. Naar ook fijne nailart penselen variërend van maat 00 tot 2, voor fijne details. Penselen voor One Stroke zijn er in vierkant en recht, tot een schuine driehoek. Pigmenten of glitters breng je weer met hele andere penselen aan. Afhankelijk waar je het penseel voor moet gebruiken, is het penseel gemaakt van Kolinsky haren of synthetisch. Uiteraard speelt je eigen voorkeur daar ook een rol in.

Penselen opbergen
Je penselen moet je goed opbergen om ze een lang leven te geven. Een goed penseel dat goed gebruikt, schoongemaakt en bewaard wordt, moet vele jaren mee kunnen gaan. Sommige penselen worden geleverd met dop. Sommige penselen zijn 'retractables' wat betekent dat de dop ook fungeert als het heft van het penseel. Als je aan het werk bent, dan fungeert de dop als heft. En ben je niet aan het werk, dan kan je het heft afkoppelen en hem gebruiken als dop. Een handige opbergbox zorgt ervoor dat je alle penselen bij elkaar kan opbergen.
 

Artikel 1 tot 20 (van de 46 artikelen). Resultaat:123VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 20 (van de 46 artikelen). Resultaat:123VolgendeToon alles